Страви з картопляного пюре урізноманітнюють меню будь-якої сім'ї/ фото ua.depositphotos.com

Навіть досвідчені господині задаються питанням, як оживити вчорашню картоплю. УНІАН зібрав добірку страв на будь-який смак.

Запіканка з вчорашньої картоплі

  • холодне пюре - 800 грам
  • 3 середніх яйця
  • бекон - 100 грам
  • сіль, перець за смаком
  • сир - 200 грам
  • вершкове масло

Бекон тонко нарізаємо соломкою і обсмажуємо близько двох хвилин до золотистого. Додаємо його в розім'яте пюре. Туди ж виливаємо злегка збиті яйця і висипаємо спеції. Все перемішуємо. Духовку розігріваємо до 200 градусів. У змащену вершковим маслом форму поміщаємо нашу картоплю, посипаємо сиром і готуємо 15 хвилин. 

Пряна смажена картопля

Цей рецепт може стати швидким вирішенням проблеми - що можна приготувати з решти картоплі в мундирі.

Відео дня
  • вчорашня варена картопля - скільки залишилося
  • сіль, паприка
  • пучок кропу
  • часник - за смаком
  • вершкове масло

Картоплю нарізаємо великими кружечками. На сковороді розігріваємо вершкове масло, додаємо туди картоплю, спеції і часник. Обсмажуємо до золотистого, потім додаємо дрібно нарізаний кріп і ще раз перемішуємо.

Що зробити з вчорашньої смаженої картоплі

  • 500 грам смаженої картоплі
  • 300 грам фаршу
  • три яйця
  • одна цибулина
  • 1 столова ложка томатної пасти
  • 1/4 стакан молока
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • спеція

Фарш обсмажуємо з цибулею, томатною пастою і спеціями. Ми залишаємо остигати, а в цей час збиваємо яйця і додаємо до них молоко. Форму для випікання змащуємо маслом. На дно викладаємо нашу картоплю і накриваємо м'ясом. Зверху полити яйцями з молоком. При бажанні можна додатково прикрасити сиром. Випікаємо в попередньо розігрітій духовці 10 хвилин при 180 градусах.

Картопляні ньоккі

Якщо у вас залишилося багато картопляного пюре - цей рецепт для вас. Рецепт вказано на 500 грам. Зважте свою і збільшуйте кількість інгредієнтів.

  • 500 грам пюре
  • 1 яйце
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 200 грам борошна

У пюре додаємо злегка збите яйце і сіль. Всипаємо половину борошна і починаємо замішувати тісто, поступово підсипаючи залишилася. При необхідності можна додати 1-2 столові ложки борошна. Тісто має перестати липнути. Ділимо його на чотири частини і кожну катаємо в ковбаску не товще двох сантиметрів. Нарізаємо їх на невеликі ньоккі і відварюємо в підсоленій воді - вони готові одразу, як спливуть на поверхню. Ньоккі добре переносять заморозку, їх не обов'язково варити одразу.

Вас також можуть зацікавити новини: