Навіть досвідчені господині задаються питанням, як оживити вчорашню картоплю. УНІАН зібрав добірку страв на будь-який смак.
Запіканка з вчорашньої картоплі
- холодне пюре - 800 грам
- 3 середніх яйця
- бекон - 100 грам
- сіль, перець за смаком
- сир - 200 грам
- вершкове масло
Бекон тонко нарізаємо соломкою і обсмажуємо близько двох хвилин до золотистого. Додаємо його в розім'яте пюре. Туди ж виливаємо злегка збиті яйця і висипаємо спеції. Все перемішуємо. Духовку розігріваємо до 200 градусів. У змащену вершковим маслом форму поміщаємо нашу картоплю, посипаємо сиром і готуємо 15 хвилин.
Пряна смажена картопля
Цей рецепт може стати швидким вирішенням проблеми - що можна приготувати з решти картоплі в мундирі.
- вчорашня варена картопля - скільки залишилося
- сіль, паприка
- пучок кропу
- часник - за смаком
- вершкове масло
Картоплю нарізаємо великими кружечками. На сковороді розігріваємо вершкове масло, додаємо туди картоплю, спеції і часник. Обсмажуємо до золотистого, потім додаємо дрібно нарізаний кріп і ще раз перемішуємо.
Що зробити з вчорашньої смаженої картоплі
- 500 грам смаженої картоплі
- 300 грам фаршу
- три яйця
- одна цибулина
- 1 столова ложка томатної пасти
- 1/4 стакан молока
- 2 столові ложки вершкового масла
- спеція
Фарш обсмажуємо з цибулею, томатною пастою і спеціями. Ми залишаємо остигати, а в цей час збиваємо яйця і додаємо до них молоко. Форму для випікання змащуємо маслом. На дно викладаємо нашу картоплю і накриваємо м'ясом. Зверху полити яйцями з молоком. При бажанні можна додатково прикрасити сиром. Випікаємо в попередньо розігрітій духовці 10 хвилин при 180 градусах.
Картопляні ньоккі
Якщо у вас залишилося багато картопляного пюре - цей рецепт для вас. Рецепт вказано на 500 грам. Зважте свою і збільшуйте кількість інгредієнтів.
- 500 грам пюре
- 1 яйце
- 0,5 чайної ложки солі
- 200 грам борошна
У пюре додаємо злегка збите яйце і сіль. Всипаємо половину борошна і починаємо замішувати тісто, поступово підсипаючи залишилася. При необхідності можна додати 1-2 столові ложки борошна. Тісто має перестати липнути. Ділимо його на чотири частини і кожну катаємо в ковбаску не товще двох сантиметрів. Нарізаємо їх на невеликі ньоккі і відварюємо в підсоленій воді - вони готові одразу, як спливуть на поверхню. Ньоккі добре переносять заморозку, їх не обов'язково варити одразу.