Солянка допоможе нагодувати досхочу всю сім'ю \ фото ua.depositphotos.com

Солянка - це смачна перша страва, якою можна досхочу нагодувати всю сім'ю або гостей. Такий суп має безліч рецептів, УНІАН зібрав найпростіші і популярні.

Раніше УНІАН писав про те, як приготувати суп з фрикадельками.

М'ясна солянка - рецепт класичний 

Ця технологія не обійдеться без наваристого бульйону з м'яса. Для приготування знадобляться:

Відео дня
  • 300 г м'яса;
  • 100 г маслин;
  • 2 ст. л томатної пасти;
  • 150 г ковбаси;
  • 200 г шинки;
  • 4 солоні огірки;
  • одна головка цибулі;
  • 3 ст. л. олії;
  • сіль.

Починати готувати потрібно з бульйону для солянки. Поки він вариться, нарізати шинку, ковбасу, цибулю і солоні огірки кубиками. Маслини розрізати навпіл. Після цього всі м'ясні продукти покласти в каструлю з водою і 20 хвилин варити на маленькому вогні. На сковороду налити масло і обсмажувати цибулю протягом трьох хвилин. Додати пасту і перемішати, влити чотири столові ложки готового бульйону, прикрутити вогонь і тушкувати зажарку близько п'яти хвилин, потім висипати її в каструлю і додати маслини. Підсолити, поперчити закип'ятити, закрити кришкою і варити ще 10 хвилин. Потім вимкнути і дати страві постояти хвилин 20.

Солянка - рецепт класичний з картоплею

Кухар Євген Клопотенко навів простий рецепт солянки на ребрах з картоплею. Для двох літрів страви потрібні:

  • 300 г свинячих ребер;
  • 200 г шинки;
  • 2 картоплини;
  • 3 солоні огірки;
  • 3 квашених помідори;
  • чайна ложка паприки;
  • два зубчики часнику;
  • дві лаврушки;
  • три перці горошком;
  • 2 ст. л. олії;
  • одна цибулина;
  • один перець;
  • 100 г родзинок;
  • ложка томатної пасти;
  • сік половини лимона;
  • сіль.

Свинячі ребра очистити і вимити, підсмажити на сковорідці. Перекласти їх в каструлю, додати цибулю, часник і варити на невеликому вогні. Перець порізати соломкою і разом з лаврушкою і перцем-горошком трохи підсмажити на тій же сковорідці, де смажили ребра, потім додати паприки і посмажити з хвилину.

Нарізати шинку і відправити в бульйон. Нарізати півкільцями солоні огірки, з квашених помідорів зняти шкірку і злегка розчавити. Потім разом з пастою відправити їх в бульйон. Зварити в шкірці картоплю, а після того, як вона охолоне, очистити нарізати великими шматочками, покласти в солянку.

Дістати з каструлі цибулину. Вийняти ребра, відокремити м'ясо, розділити на шматки і повернути назад. У готову солянку вичавити лимонний сік, додати родзинки, після чого залишити настоятися 20 хвилин. Подавати з ложкою сметани і скибочкою лимона. 

Солянка збірна м'ясна - простий рецепт від кулінара

Кулінар Сергій Джуренко розповів, що потрібно для збірної м'ясної солянки і як її готувати. Він зазначив, що таке блюдо має готуватися з 4-5 видів м'яса. Рецепт розрахований на чотири порції. Дня нього потрібні: 

  • 250 г свинини;
  • 250 г яловичини;
  • 150 г шинки;
  • три сосиски;
  • 100 г бекону;
  • дві цибулини;
  • ложка томатної пасти;
  • одна морквина;
  • 4 квашених/солоних огірки;
  • лимон, лаврушка, перець-горошок, оливки, сметана, каперси, зелень.

Для бульйону взяти свинячі ребра і телячу грудинку, викласти в каструлю і поставити варитися. Коли вода закипить, ретельно прибрати піну. Кинути в каструлю моркву і порізану четвертинками цибулину. Після цього на маленькому вогні варити бульйон півтори години.

Бекон або шинку порізати на кубики. На сковорідці посмажити м'ясо, не додаючи масла і постійно помішуючи. Прибрати бекон зі сковороди і висипати туди порізану цибулину і підсмажити до прозорості. Порізати огірки і відправити до цибулі обсмажуватися ще п'ять хвилин, після чого покласти пасту, влити два ополоники бульйону, перемішати, закрити кришкою і протушкувати 10 хвилин.

Моркву і цибулю прибрати з бульйону, вийняти все м'ясо, відокремити від кістки, порізати шматками. Порізати шинку і сосиски. Вилити в бульйон заправку, а після того, як рідина закипить, варити ще 10 хвилин. Поперчити, закинути в каструлю все м'ясо. Знову закип'ятити і варити п'ять хвилин, потім закрити вогонь і кинути в каструлю лаврушку.

Після того, як солянка настоїться не менше 10 хвилин, з неї можна прибрати лаврушку. Накладаючи солянку в тарілки, додати потроху каперсів, нарізаних оливок, зелень, сметану і скибочку лимона.

Кулінар радить не солити солянку, оскільки квашені огірки і копченості і так зроблять блюдо солоним, також не потрібно додавати зайві спеції, щоб не перебити м'ясний смак.

Вас також можуть зацікавити новини: