Гарбуз - це справжній король осені. Цей овоч володіє особливим пряним смаком і ніжною текстурою.
Гарбуз - це ціле джерело вітамінів і корисних мікроелементів. Варений і запечений гарбуз прекрасно засвоюється організмом. Цей овоч дуже низькокалорійний, але при цьому ситний і смачний. Багатий смак гарбуза дозволяє використовувати його в найрізноманітніших стравах, як солодких, так і солоних.
Гарбуз очистити від шкірки і крупно нарізати. Покласти в каструлю, залити водою, довести до кипіння і варити 15 хвилин. Молоко сильно нагріти, але не кип'ятити. Пшоно промити 3 рази.
Гарбуз потовкти товкачем і посолити, додати гаряче молоко і пшоно і добре перемішати. Поставити на плиту. Після закипання всипати цукор і варити до готовності пшона на маленькому вогні, помішуючи. Подавати з маслом.
У гарбузову кашу можна додати за смаком шкірку апельсина, банан, яблуко, родзинки, корицю або горіхи.
Гарбуз очистити від насіння і шкірки, крупно нарізати. Картоплю нарізати кубиками, моркву натерти на тертці, часник і цибулю дрібно покришити.
Читайте такожСоковите овочеве рагу: як приготувати смачну страву
Куряче м'ясо нарізати шматками і додати в суп. Гарячий суп подрібнити блендером до стану пюре. Влити вершки, посолити, додати спеції каррі. Перемішати до однорідності і кип'ятити суп 5 хвилин. Подавати з підсмаженими грінками з білого батона.
Читайте такожЯк приготувати чізкейк: покроковий рецепт
Такий гарнір можна подавати до м'яса або овочів або як самостійне блюдо. Як спеції можна використовувати мускатний горіх, прованські трави або хмелі-сунелі.
Волоські горіхи обсмажити 5 хвилин на середньому вогні, почистити від шкірки і остудити. Гарбуз нарізати кубиками, висипати в каструлю, залити водою і варити 20 хвилин до готовності. Подрібнити в пюре блендером, остудити.
Читайте такожНіжно-соковитий м'ясний пиріг: як приготувати смачну випічку
Форму для випічки змастити маслом і вилити тісто. Випікати 50 хвилин при температурі 180 градусів. Ви можете приготувати один великий кекс або розділити тісто на маленькі формочки.
Гарбуз почистити і нарізати невеликими шматочками. Дрібно порізати часник. Смажити часник помішуючи на рослинній олії 2 хвилини. Додайте гарбуз і смажте ще 5 хвилин до м'якості. Перекладіть в каструлю, додайте промитий рис, всипте куркуму, посоліть. Залийте водою і варіть 25 хвилин.
Подавайте до столу в гарячому вигляді, прикрасивши подрібненою кінзою.