Гречана крупа рецепт / фото ua.depositphotos.com

Гречана крупа - найпопулярніша в Україні. Якщо звичайна каша вже набридла і ви хочете приготувати з гречки щось незвичайне - УНІАН підкаже вам 3 ідеї смачних страв.

Гречка по-купецькому з фаршем

  • Гречана крупа - 1 стакан.
  • Фарш м'ясний - 300 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Часник - 2 зубки
  • Паста томатна - 2 ст. ложки.
  • Окропу.
  • Олія соняшникова - 20 г.
  • Сіль, спеції за смаком.

Гречку добре промити. Нагріти масло на сковороді і злегка обсмажити гречку на невеликому вогні. Моркву натерти на тертці, цибулю дрібно нарізати. Вийняти гречку зі сковороди і покласти туди овочі, обсмажити до золотистого кольору. Додати до овочів фарш і томатну пасту. Посолити і поперчити за смаком. Обсмажувати все разом 5 хвилин.

До м'яса з овочами викласти гречку. Залити окропом, щоб він повністю покривав гречку. Закрити каструлю кришкою і тушкувати на невеликому вогні, поки вода повністю не випарується. У готову гречку по-купецькому додати роздавлений часник.

Відео дня
Рецепти з гречки / фото ua.depositphotos.com

Гречаники з м'ясом

  • Будь-яке м'ясо - 500 г.
  • Гречана крупа - 150 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Томатний соус - 200 г.
  • Борошно - 50 г.
  • Сіль, спеції, перець за смаком.

Гречку перебрати і промити, зварити до готовності. М'ясо і одну цибулину пропустити через м'ясорубку. У фарш додати яйця, гречку, сіль і перець. Добре перемішати. Сформувати котлети з фаршу, обваляти в борошні і обсмажити з двох сторін до готовності. Другу цибулину нарізати півкільцями і обсмажити до золотистого кольору. Влити до цибулі томатний соус і викласти гречаники. Тушкувати в соусі 15-20 хвилин.

Фарширований перець з гречкою і сиром

  • Великий перець - 3 шт.
  • Помідор - 2 шт.
  • Сир адигейський або сулугуні - 150 г.
  • Гречка - 100 г.
  • Морква - 1 шт.
  • Куркума, зіра та інші спеції за смаком.

Зрізати верхівки у перцю і дістати насіння ложкою. Занурити перці в окріп на 5 хвилин. Моркву натерти і обсмажити на сковороді з олією. До моркви додати спеції, сіль і тертий сир. Додати в сковороду гречку, залити склянкою води і тушкувати на середньому вогні 20 хвилин. Томати подрібнити блендером. Розкласти начинку в перці, залити томатами і запікати в духовці 40 хвилин при 180 градусах.

Вас також можуть зацікавити новини: