Як приготувати улюблену страву так, щоб навіть дитина не відмовилася - дізнайтеся на УНІАН.
Суп з фрикадельками - одне з найпопулярніших перших страв в українців. Готувати її нескладно, інгредієнти можна придбати в будь-якому магазині, а варіантів рецептів - сотні. УНІАН зібрав найбільш прості і смачні з них.
Читайте такожАпетитна закуска з сала: найкращі українські рецепти
На розігрітій сковороді з маслом протягом 5-7 хвилин обсмажити моркву і цибулю. Додати в каструлю картоплю і знову варити 10 хвилин. Потім покласти овочеве пасерування і знову проварити протягом 10 хвилин. В кінці посолити і поперчити за смаком. За бажанням можна додати подрібнену зелень.
Сформувати з курячого фаршу кульки, викласти їх в киплячу воду. Картоплю очистити, нарізати невеликими кубиками і додати до фрикадельок. Варити 10 хвилин. Цибулю очистити і дрібно нарізати, моркву очистити і натерти на тертці. Обсмажити овочі на сковороді протягом 5-7 хвилин.
У каструлю додати овочі, покласти лавровий лист і перець. Проварити протягом 5-7 хвилин, потім всипати вермішель і знову варити 5 хвилин. В кінці додати зелень, накрити суп кришкою і дати настоятися протягом 10 хвилин.
Читайте такожСекретний інгредієнт, який не підведе: як приготувати суперніжне тісто на вареники
Влити воду, довести суп до кипіння, додати в нього промитий рис і картоплю, нарізану кубиками. Накрити кришкою, зменшити вогонь і залишити варитися. В цей час сформувати з фаршу м'ясні кульки, додати їх в суп. Потім покласти лавровий лист, посолити, поперчити і варити 10-15 хвилин. В кінці додати кріп і петрушку.