Вино зі смородини - покроковий рецепт / depositphotos.com

Вино зі смородини - легкий алкогольний напій з приголомшливим ароматом, його можуть зробити в домашніх умовах навіть ті, хто раніше ніколи не займався подібними справами. УНІАН розповість, як зробити вино зі смородини без дріжджів.

Раніше ми говорили про те, як зробити домашнє вино з винограду червоного і вино з яблук з дріжджами.

Відео дня

Вино зі смородини - покроковий рецепт

  • чорна смородина - 1 кг;
  • вода - 1.5 л;
  • цукор - 500 гр.

Смородину перебрати, видалити листя і сміття, але ні в якому разі ягоди не мити. Подрібнити їх в блендері або м'ясорубці до стану пюре. Перекласти масу в скляний посуд, потім розчинити в кип'яченій воді цукор і залити сиропом ягоди так, щоб вміст не перевищував 1\3 від обсягу ємності. Накрити посудину марлею або надіти рукавичку, в одному з пальців якої буде невеликий отвір. Залишити заготовку в темному прохолодному місці на 4 дні, За цей період один раз перемішавши масу.

По закінчення зазначеного часу відфільтрувати від ягідної мезги, процідити через марлю, мезгу викинути, а сусло злити в банку. Одягти рукавичку на банку і, за бажанням, додати цукор. Поставити вино в темне прохолодне місце і настоювати 2-3 тижні. Раз на тиждень потрібно перевіряти стан напою і по частинах додавати цукор.

Коли процес бродіння буде закінчено, вино процідити через марлю і розлити по скляних пляшках. Прибрати їх в темне прохолодне місце і витримувати 2-3 місяці. За цей час раз на місяць потрібно проціджувати вино від осаду.

Вино зі смородини червоної або білої - рецепт

  • смородина - 3 кг;
  • цукор - 2 кг;
  • вода - 5 л.

Вимити ягоди від пилу, прибрати сміття. Перекласти смородину в скляну тару, засипати цукром і залити водою. Перемішати інгредієнти і надіти на пляшку медичну рукавичку. Поставити ємність з вином в тепле місце на 3 тижні.

Спробувати вино, якщо здається кислим - додати цукор, перемішати, знову закрити пляшку рукавичкою і залишити ще на 3 тижні. Процідити вино через марлю, складену в 2-3 шари, промити ємність з-під вина і перелити напій назад. Знову додати цукор, надіти рукавичку на пляшку і залишити вино бродити 2 тижні. 

По закінченні цього часу поставити посудину з вином на стілець, зняти рукавичку, всередину пустити м'яку трубочку (наприклад, для крапельниці), вниз поставити чисту банку і перелити вино через трубочку в неї. На початку можна втягнути трохи повітря через трубочку, щоб вино текло швидше. Коли напій переллється, закрити банку і зберігати вино і темному прохолодному місці.

Вас також можуть зацікавити новини: