Повітряні булочки - популярні ласощі, смак яких знайомий з дитинства.
Пам'ятаєте, як в шкільних їдальнях серед банальних сосисок в тісті і "зайчиків" з родзинками, немов оповиті золотим сяйвом, на прилавку лежали булочки з корицею? Гарячі, ароматні і ті, що тануть у роті, вони полонили серця і дорослих, і дітей.
Раніше ми розповідали, як спекти Цвєтаєвський пиріг, а сьогодні поділимося перевіреними рецептами улюблених булочок з корицею.
Для тіста:
Для начинки:
Для крему:
Розтопити масло, з'єднати з молоком, сіллю і цукром, відставити в сторону. У чашці або склянці змішати воду, сухі дріжджі і цукор. Залишити на 5-10 хвилин, поки рідина не помутніє і не покриється пінкою.
З'єднати разом масляну і дріжджову суміш, додати 2 яйця, перемішати. Повільно вмішати всю муку, спочатку можна міксером, потім - руками. Викласти масу на поверхню, посипану борошном, і вимісити тісто протягом 10 хвилин. Чашку змастити маслом, викласти туди тісто, накрити вологим рушником і залишити на 30 хвилин.
Читайте такожНайсмачніші ліниві вареники: солодкі і солоні рецепти
Вистелити дно форми для запікання пергаментом і викласти булочки так, щоб вони не торкалися один до одного. Накрити форму вологим рушником і залишити в теплі на 20 хвилин. Запікати в духовці 20-30 хвилин при 180°C.
Змішати в чашці вершковий сир, вершки або молоко і цукрову пудру. Збити міксером 3 хвилини до однорідності. Готовим кремом змастити булочки.
Для тіста:
Для начинки:
Для крему:
Взяти миску, влити туди тепле молоко. Додати сухі дріжджі, сіль, цукор, пакетик ванільного цукру, одне яйце і одну столову ложку рослинної олії без запаху, перемішати. Борошно просіяти, висипати до решти інгредієнтів, залишивши 100 гр від загальної кількості. Вимісити тісто.
Розтопити вершкове масло, додати в тісто, всипати борошно, що залишилося, ще раз перемішати. Перекласти в ємність, накрити вологим рушником і залишити в теплому місці на 40-60 хвилин. Після цього дістати тісто, трохи його пом'яти прямо в мисці або на столі, потім покласти назад, знову накрити рушником і залишити на 20 хвилин.
Вилити в сотейник згущене молоко, додати два яйця, перемішати. Поставити на маленький вогонь і, помішуючи, довести до загустіння. Ні в якому разі не кип'ятити! Зняти з вогню, дати охолонути.
Посипати стіл борошном, викласти відпочиле тісто і розкачати його в пласт. Змастити розтопленим вершковим маслом, посипати цукром, змішаним з корицею і ванільним цукром. Скрутити пласт в рулет, розрізати на 12 рівних частин.
Форму для випічки змастити маслом, викласти заготовки для булочок, накрити рушником і залишити на 20-30 хвилин. Потім помістити деко в духовку і випікати булочки 20-30 хвилин при 180°C. Після закінчення цього часу дістати булочки, змастити їх остиглим кремом і дати просочитися.
Для тіста:
Для начинки:
Для глазурі:
Для цього рецепта заздалегідь рекомендується протушкувати гарбуз і потім подрібнити його в блендері.
Взяти миску, налити в неї молоко, розкришити сухі дріжджі всипати 0.5 ст.л цукру і 2 ст.л борошна. Перемішати і залишити в теплому місці на 15-20 хвилин. Після закінчення цього часу додати гарбузове пюре, мед, сіль, соняшникову олію і цукор. Перемішати.
Читайте такожПовітряні заварні тістечка: найсмачніший рецепт
Викласти булочки на деко, змащене маслом, залишити на 20 хвилин. Після цього випікати 20-30 хвилин при 180°C. У мисці з'єднати вершковий сир, вершкове масло і цукрову пудру. Збити міксером близько хвилини. Після того, як булочки охолонуть, змастити їх глазур'ю і подавати до столу.
Вас також може зацікавити: