Заварні тістечка рецепт / фото ua.depositphotos.com

Заварні тістечка – це дуже ніжний і легкий десерт, який отримав світову популярність. Такий десерт можна наповнити будь-яким кремом або фруктами за смаком. Тісто для заварних тістечок складно зіпсувати. Є у таких солодощів і один недолік: вони чомусь дуже швидко зникають зі столу.

Заварні тістечка з заварним кремом

Для тіста:

  • Борошно - 1 стакан.
  • Яйця - 4 шт.
  • Вода - 250 мл.
  • Масло вершкове - 100 г.
  • Щіпка солі.

Для крему:

  • Яєчні жовтки - 3 шт.
  • Молоко - 300 мл.
  • Цукор - 150 г.
  • Ванільний цукор - 10 г.
  • Борошно - 3 ст. л.

У каструлю покласти масло і поставити на маленький вогонь. У розтоплене масло додати борошно і перемішати до однорідності. Вимкнути вогонь. Вмішати в тісто яйця по одному, додати сіль. Деко для запікання вистелити пергаментом. Викласти невеликі кульки тіста на пергамент. Можна насадити їх через кулінарний мішок.

Читайте такожЯк приготувати смачні хачапурі: справжні грузинські рецептиПоставити деко в розігріту до 180 градусів духовку. Тістечка випікати при 190 градусах 15 хвилин. Потім зменшити температуру до 170 градусів і пекти ще 20 хвилин. Під час запікання ні в якому разі не відкривайте духовку, інакше тісто впаде.

Для крему поставити на вогонь каструлю з молоком. Жовтки розмішати з цукром і ванільним цукром, додати борошно і пару ложок холодного молока. Вилити суміш в кипляче молоко і добре перемішати. Варити крем приблизно 5 хвилин, постійно помішуючи. Остудити крем.

Готові профітролі начинити кремом. Ввести крем можна через кулінарний мішок або шприц, або просто надрізати тістечка і заповнити кремом.

Читайте також інші рецепти: