Сьогодні ми розповімо, як заготовити корисний овоч на зиму.
Користь буряка відома багатьом. Завдяки високій концентрації каротину і аскорбінової кислоти, буряк допомагає при профілактиці цинги і авітамінозу. Детально про те, чим корисний буряк, ми розповідали в попередній статті.
Овочі пропустити через комбайн, помідори подрібнити в блендері. У каструлю налити воду, додати масло, 1\3 оцту і всі овочі, крім помідорів. Трохи прогріти на невеликому вогні, потім довести до кипіння. Зменшити вогонь і тушкувати суміш під кришкою 15 хвилин.
Додати помідори, сіль, цукор, оцет і спеції. Довести до кипіння, помішуючи. Поставити вогонь на мінімум, тушкувати під кришкою 30 хвилин.
Розкласти заправку по стерилізованим банкам, не знімаючи каструлю з вогню. Закрити кришками, перевернути банки, накрити теплою тканиною і залишити до охолодження. Зберігати заготовку можна при кімнатній температурі.
Овочі промити, очистити, нарізати кубиками, змішати з маслом і спеціями, а потім тушкувати на повільному вогні під кришкою 30 хвилин. Розкласти по банках і пастеризувати в духовці 5 хвилин. Готовий салат закатати, перевернути кришками вниз і накрити теплою тканиною.
Читайте такожСмачний та наваристий капусняк: як приготувати апетитну страву
Подрібнити зелень з часником, додати в ікру. Після цього варити ще 15 хвилин. Готову страву викласти в стерилізовані банки, закатати кришками.
Буряк пропустити через м'ясорубку або комбайн, додати цукор, масло і сіль. Перемішати суміш і кип'ятити 30 хвилин. Помідори пропустити через м'ясорубку, з'єднати з буряком, варити ще 30 хвилин. Перці пропустити через м'ясорубку, додати до буряково-томатної маси і кип'ятити ще 20 хвилин. Яблуко натерти на дрібній тертці, часник пропустити через прес. Додати інгредієнти до заправки і варити ще 10 хвилин.
Від початку до кінця процесу приготування повинно пройти 1.5 години. Готову аджику розкласти по стерилізованим банкам і закатати кришками.
Вас також може зацікавити: