Кабани прогулюються просто по вулиці \ Галина Цюба

На вулиці Б. Хмельницького у Львові містяни побачили пару диких кабанів.

Читайте такожУ міському парку Львова поселилась сім’я диких кабанів

Відповідне фото на своїй сторінці в соцмережі опублікувала Галина Цюба. За її словами, фото зроблене у вечері на вулиці Богдана Хмельницького у Львові, в районі супермаркету “Сільпо”.

Відео дня

“Наш Львів”, – коротко підписала світлину неспішної прогулянки кабанів вечірнім Львовом Цюба.

Ці тварини досить розумні і приходять до міста не лише за їжею, а щоб уберегтись від мисливців. Так 13 грудня у львівському парку «Знесіння» помітили виводок диких кабанів із поросятами. «Сьогодні в парку Знесіння, було помічено двох кабанів з своїми дітьми. Вже до того я бачив нариви біля дерев, що є ознакою поселення диких кабанів», – написав зоолог "Домівки врятованих тварин" Орест Залипський, передає inlviv.in.ua.

За його словами, поява диких кабанів у міському парку, можливо, пов’язана із відкриттям мисливського сезону. «Оскільки парк Знесіння займає великі площі нашого міста і межує з Винниківським лісом, існує ймовірність, що тварин загнали з лісу мисливці. Закликаю бути гуманними та обережними», – написав Залипський.

Він також розповів про обставини за яких кабани можуть напасти на людину. «У більшості випадків напад дикого кабана на людину провокує сама людина. Дикі кабани, як і будь-які інші лісові звірі, самі намагаються уникати зустрічі з людиною – тому, якщо кабан все ж помітить вас першим, він теж поспішить сховатися», – каже еколог.

Тому він радить під час зустрічі із дикою твариною не панікувати та ні в якому разі не намагатись відігнати тварину, оскільки так можна викликати лише агресію, та спровокувати тварину захищатись.