НАК «Нафтогаз України» припускає можливість порушення Службою безпеки України (СБУ) нової кримінальної справи стосовно компанії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив начальник управління зі зв`язків із громадськістю і ЗМІ НАК «Нафтогаз України» Валентин ЗЕМЛЯНСЬКЬЙ сьогодні в ході відеомосту Київ-Москва.

“Ми не виключаємо, що найближчим часом може бути порушена нова кримінальна справа за іншим фактом, щоб Служба безпеки могла продовжити слідчі дії”, - сказав В.ЗЕМЛЯНСЬКИЙ. При цьому він додав, що «ми бачимо бажання СБУ продовжувати слідство».

Відео дня

Також він повідомив, що розмитнені 6 млрд. кубометрів транзитного газу зараз знаходяться на балансі НАК «Нафтогаз України», і компанія продовжує процес розмитнення решти 5 млрд. кубометрів газу.

“Так, ми продовжуємо процес розмитнення. Ми не бачимо проблем з його подальшим використанням”, - додав В.ЗЕМЛЯНСЬКИЙ.

При цьому він наголосив, що «на сьогодні «Нафтогаз» має повне право проводити будь-які дії з газом, який знаходиться у нього на балансі».

Як повідомляв УНІАН, слідчим управлінням СБУ 2 березня була порушена кримінальна справа за фактом заволодіння чужим майном, а саме – більш ніж 6 млрд. кубометрів природного газу на суму 7 млрд. 500 млн. грн. шляхом зловживання службовими особами НАК «Нафтогаз України» своїм службовим становищем. У рамках справи був затриманий заступник начальника відділу Енергетичної регіональної митниці Державної митної служби Тарас ШЕПІТЬКО.

4 березня в офісі НАК «Нафтогаз України» у Києві співробітники СБУ проводили слідчі дії в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом заволодіння посадовцями компанії 6,3 млрд. кубометрів природного газу. При цьому в прес-центрі СБУ пояснили, що присутність бійців «Альфи» обумовлена виключно охороною слідчих, «оскільки відучора здійснюються спроби блокування розслідування».

Увечері 4 березня прем`єр-міністр Ю.ТИМОШЕНКО заявила, що конфлікт навколо НАК «Нафтогаз України» є слідством боротьби за 11 млрд. кубометрів газу.

Виконуючий обов`язки голови правління НАК Ігор ДІДЕНКО оскаржив постанову про порушення кримінальної справи у Шевченківському райсуді столиці, який своєю постановою припинив слідчі дії і призначив судове засідання за скаргою на 17 березня.