Прокуратура Києва подала адміністративний позов до Подільського районного суду столиці про визнання незаконним та скасування наказу генерального директора ВАТ «Завод «Ленінська кузня» від 4 лютого ц.р. «Про встановлення тарифних ставок і посадових окладів».

Про це УНІАН повідомили у прес-службі столичної прокуратури.

Згідно з повідомленням, прокуратурою міста проведено перевірку додержання чинного законодавства про працю на ВАТ «Завод «Ленінська кузня». У ході перевірки встановлено, що наказом генерального директора підприємства про встановлення тарифних ставок і посадових окладів, виданого в лютому, на період подолання фінансових труднощів було призупинено дію Положень про оплату праці, введених на підставі ст. 97 КЗпП України та ст.4.1. Колективного договору ВАТ «Завод «Ленінська кузня» на 2007-2009 роки, та встановлено з 4 лютого по 31 березня поточного року для всіх категорій працівників заробітну плату у розмірі 605 грн.

Відео дня

Чинним законодавством передбачено, що у разі зміни істотних умов праці – систем та розмірів оплати праці, пільг, режиму роботи, встановлення або скасування неповного робочого часу, суміщення професій, зміни розрядів і найменування посад тощо – власник або уповноважений ним орган повинні повідомити працівника не пізніше, ніж за два місяці.

Як зазначають в прокуратурі, у порушення вимог законодавства працівників підприємства не було повідомлено за два місяці про зміну істотних умов праці, а також оплати праці у бік погіршення.

Крім того, як наголошують у відомстві, ними було внесено протест на незаконний акт, водночас керівництвом ВАТ «Завод Ленінська кузня» цей протест відхилено.