Верховна Рада України не має наміру позбавляти членів фракції ”Наша Україна - Народна самооборона” Юрія ГРИМЧАКА і Андрія ПАРУБІЯ депутатської недоторканності у зв`язку з порушенням стосовно них кримінальної справи, пов`язаної з подіями в парламенті під час ратифікації харківських угод про продовження термінів перебування в Україні Чорноморського флоту Росії.

Як пише сьогодні газета ”Коммерсантъ-Украина”, напередодні, 10 червня, голова ВР Володимир ЛИТВИН повернув до Генеральної прокуратури відповідне подання.

Видання також повідомляє, що Печерський районний суд Києва вкотре переніс розгляд скарг цих депутатів на порушення стосовно них кримінальної справи.

Відео дня

У Генеральній прокуратурі не виключили можливості повторного звернення до Верховної Ради. Керівник прес-служби ГПУ Юрій БОЙЧЕНКО зазначив, що спочатку в Генпрокуратурі вивчать мотиви, з яких В.ЛИТВИН повернув подання.

Як повідомляв УНІАН, за даними прокуратури Києва, 27 квітня, в день ратифікації Верховною Радою українсько-російської угоди про продовження до 2042 року терміну перебування в Україні Чорноморського флоту РФ народні депутати Ю.ГРИМЧАК і А.ПАРУБІЙ підпалили в сесійному залі димові шашки.

У рамках порушених прокуратурою Києва кримінальних справ за цим фактом генеральний прокурор Олександр МЕДВЕДЬКО направив до парламенту подання про позбавлення Ю.ГРИМЧАКА і А.ПАРУБІЯ депутатської недоторканності.

Депутати оскаржили дії столичної прокуратури в Печерському райсуді Києва.