Кремль доручив держкорпораціям запустити "інкубатор хороших новин" про Путіна

Путіна повинні зробити "глашатаєм хороших новин".

Кремль доручив російським державним корпораціям запустити конвеєр хороших новин про президента РФ Володимира Путіна. Вони повинні підготувати позитивний порядок денний з новин і заходів, участь в яких міг би взяти російський диктатор.

Як розповіли The Moscow Times близькі до Кремля джерела, відповідне доручення отримали і глави російських регіонів. 

"Рознарядка на "інформаційний обмін" – тобто збір найменших значущих позитивних інформаційних приводів – надійшла керівникам компаній з енергетичної, транспортної та комунікаційної сфер, а також главам російських регіонів. Соціальне самопочуття росіян знижується, зростає тривожність і вже накопичилася втома від тривалої війни. У цих умовах президент повинен чітко асоціюватися у громадян з чимось позитивним, бути "глашатаєм хороших новин", пояснюють логіку два непов'язаних один з одним чиновника", – пише видання. 

Зазначається, що "інкубатор хороших новин" – це технологія, яка зазвичай використовується під час виборів, і вона вже працює. Джерела видання помітили, що в публічному графіку Путіна поряд із засіданнями Радбезу і міжнародними дзвінками з'явилися такі заходи, як урочисте відкриття центру з відтворення індички і соціальних об'єктів, привітання з ювілеєм держкорпорацій "Росатом" і "Ростех", а також відкриття відремонтованої автодороги.

"Шукати нові "позитивні новини", в яких міг би взяти участь Путін, доручено десяткам держкомпаній. Вони, за задумом Кремля, повинні залатати пролом в іміджі президента і допомогти держпропаганді, яка стрімко втрачає ТБ-аудиторію і все гірше справляється з пошуком аргументів на користь триваючої майже рік війни. Невдачі на фронті, мобілізація і загроза подальшої втрати захоплених українських територій вже змусили Путіна скоротити частоту публічних заходів і вперше за 10 років завершити рік без традиційної великої прес-конференції. Затиснутий між переможною риторикою і кривавою реальністю, Кремль шукає способи заново склеїти розбиту чашку пропагандистського наративу", – йдеться в матеріалі. 

Співрозмовник видання підкреслив, що будь-яке висловлювання про відступ російських військ миттєво підвищує антирейтинг Путіна. 

"Про здачу Херсона начальник мовчить вже більше місяця. Віддуваються інші", – додало джерело. 

Публічні виступи Путіна

Велика прес-конференція російського президента Володимира Путіна (так звана "пряма лінія") вперше з 2012 року не відбудеться. Російський історик Валерій Соловей пояснив це тим, що диктатор не здатний витримати тривале інтенсивне напруження.

В Інституті вивчення війни підкреслили, що Путін мріяв оголосити про перемогу над Україною, проте ЗСУ не дали планам кривавого диктатора здійснитися. Через це він намагається сховатися від "незручних" питань і боїться виступати перед публікою.

Вас також можуть зацікавити новини: