Навіщо росіяни вішають шини на літаки: експерт зробив цікаві висновки

Під час атак дронами-камікадзе або БПЛА, які скидають вибуховий пристрій, шини навіть "допоможуть" знищити борт, зазначив оглядач.

Чіпляючи автомобільні шини на літаки, росіяни намагаються замаскувати свою авіацію, але при цьому роблять її більш вразливою для атак певними дронами, зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Шини на літаках розширюють можливості ураження авіації засобами, які раніше мали посереднє ККД.... Будь-який FPV-дрон, куплений на Amazon на території Росії, з гранатою Ф-1 - це проблема для дорогого і унікального Ту-22М3, Ту-95МС, Ту-160. З урахуванням таких обставин, навіть будь-який російський партизан, незадоволений політикою Путіна, може купити дрон, начинити його найпростішою запальною сумішшю і спалити Ту-22М3!" - зазначив експерт.

Він додав, що саме під час атак дронами-камікадзе або БПЛА, які скидають вибуховий пристрій, шини навіть "допоможуть" знищити борт:

"У разі дрона-камікадзе, який безпосередньо таранить ціль, взагалі безглуздий захист... Але куди цікавіше дрон, що скидає вибуховий пристрій, наприклад, гранату. І в даному випадку шини не стільки перешкода, скільки - помічник!... Граната скотиться по поверхні літака і здетонує на землі. У свою чергу шини допоможуть зафіксувати гранату на поверхні, всередині себе і тоді за допомогою найпростішого засобу можна знищити "стратег".

В цілому ж таке "ноу-хау" росіян Коваленко назвав демонстрацією деградації російської авіації в питаннях забезпечення її засобами захисту від найпростіших засобів ураження.

Разом з тим, оглядач визнав, що певну ефективність у низці випадків захист літаків шинами має:

"Шини можуть застосовуватися для запобігання атак з повітря малогабаритними об'єктами...  Для розвідувальних (дронів) вони спотворюють контури літака. Таким чином окупанти намагаються не захистити, а замаскувати авіацію".

Росіяни вішають шини на літаки - що повідомлялося

Як писав УНІАН, спочатку стало відомо, що росіяни "захищають" шинами стратегічні бомбардувальники Ту-95 на аеродромі в Енгельсі.

Пізніше з'явилася інформація, що у РФ стали масово використовувати автомобільні шини для захисту своєї стратегічної авіації.

Вас також можуть зацікавити новини: