Росіяни обвішують шинами стратегічні винищувачі / фото t.me/fighter_bomber

Росіяни почали масово використовувати автомобільні шини для захисту своєї стратегічної авіації від атак дронів. Відповідні фото опублікував російський льотчик Ілля Туманов, який веде Telegram-канал Fighterbomer.

"Загалом, по ходу по всій країні почалося. Зрозуміло, що це все не від хорошого життя, та й, мабуть, це єдиний варіант зробити щось швидко і без поборів з особового складу. Хоча б на боєготові борти тактичної авіації, на найближчих до України аеродромах легкі укриття/навіси треба починати ставити ще вчора", - поскаржився він.

Цього разу росіяни шинами "захистили" навіть свої надзвукові винищувачі-бомбардувальники Су-34.

Відео дня
Росіяни обвішують шинами стратегічні винищувачі / фото t.me/fighter_bomber

Шини на російських літаках

Раніше повідомлялося, що росіяни таким чином "захищали" свої стратегічні бомбардувальники Ту-95 на аеродромі в Енгельсі, які вони зазвичай використовують для обстрілів житлових будинків українців.

На думку експертів, спроба росіян захистити свої літаки шинами може мати обмежений ефект. За їхніми словами, таким чином загарбники хочуть не тільки посилити захист від українських безпілотних летатетельних апаратів, а й знизити помітність літаків, особливо у нічний час.

Вас також можуть зацікавити новини: