Патріарх Кирило заявив, що РФ хочуть знищити через "альтернативні погляди на світ" (відео)

За його словами, саме тому потрібно молитися за російського диктатора та окупантів.

Російський патріарх Кирило знову вибухнув порцією маячні. Цього разу він заявив, що Росію "хочуть стерти з лиця Землі".

Про це він заявив під час однієї з проповідей у храмі.

За його словами, зараз Росія проходить важкий шлях випробувань, коли вороги "намагаються з нею покінчити".

"Деякі вважають, що наступив час, коли можна покінчити з Росією. А чому? А тому, що це альтернативний погляд на світ, на Бога, на людину. Він не вкладається в рамки тієї запрограмованої системи, яка виключає Бога з життя людей. Тому, звісно, Росія для багатьох - більмо на оці. Те, що сьогодні відбувається - це не просто чергова військова кампанія та напруження. Створюється враження, що багатьом захотілося стерти з лиця Землі Русь православну", - заявив руснявий патріарх.

Тому він заявив, що треба молитися за диктатора Володимира Путіна та окупантів, які вбивають українців. Війну Росії проти України Кирило назвав "битвою, у яку ми (росіяни - УНІАН) не по власній волі вступили".

РПЦ під час війни в Україні

Як писав УНІАН, РПЦ відкрито підтримує криваву війну, розв'язану Росією проти України. 

Приміром, сповіщалося, що у храмах РПЦ парафіянам пропонують вирішити фінансові труднощі, відправившись на загарбницьку війну проти України. Також повідомлялося, що очільник РПЦ Патріарх Кирило переконував вірян, що загибель у війні в Україні "змиє" з росіян усі гріхи. 

В травні УПЦ Московського патріархату заявила про свою самостійність та незалежність від РПЦ. Утім, за інформацією ЗМІ, священики УПЦ досі підтримують зв’язок з РПЦ, зокрема, з Патріархом Кирилом, який підтримує криваву війну проти України. Відбувається і обмін пропагандистською інформацією, у якій виправдовуються злочини Росії. 

Україна запровадила санкції проти Патріарха Кирила та інших представників РПЦ.

Вас також можуть зацікавити новини: