Путін доручив зміцнити кордон: віце-маршал британської авіації назвав справжні причини

Путін прагне продемонструвати, що він "головний", вважає Шон Белл.

Путін наказав посилити кордон РФ, щоб представити війну як загрозу національній безпеці та налякати місцеве населення.

Таку думку висловив віце-маршал британської авіації у відставці Шон Белл у коментарі Sky News, коментуючи інформацію в ЗМІ про те, що російський президент доручив ФСБ "прикривати рубежі поблизу зони бойових дій".

За його словами, РФ потрібно зосередити всі свої військові ресурси на майбутньому українському контрнаступі, а Путін не хоче віддавати наказ про нову хвилю мобілізації, оскільки боїться внутрішніх заворушень. 

Посилюючи безпеку кордонів, він може представити війну як загрозу національній безпеці Росії. Оскільки рейди і атаки по території РФ підірвали почуття безпеки, Путін прагне продемонструвати, що він "головний", додає Белл.

Він вважає, що режим підвищеної безпеки включатиме обладнання, яке забезпечить видиме стримування будь-яких атак. Однак пріоритетом для Путіна буде лінія фронту, і він буде прагнути налякати місцеве населення, щоб воно допомагало, надаючи робочу силу.

Також РФ могла б посилити заходи захисту, зміцнивши кордон, викопавши траншеї і побудувавши паркани. "Всі ці кроки будуть спрямовані на те, щоб створити видимі ознаки того, що Путін "захищає свій народ", хоча причиною війни стало його вторгнення в Україну", - додав Белл.

Путін доручив зміцнити кордон: що відомо

28 травня Reuters повідомив, що російський президент наказав Федеральній службі безпеки посилити охорону кордонів, щоб забезпечити "швидке" переміщення російських військових і цивільних на окуповані території.

Під час привітання силовиків з днем прикордонника, Путін сказав, що їх завдання полягає в тому, щоб "надійно прикрити" рубежі поблизу зони бойових дій.

Як відомо, бійці "Російського добровольчого корпусу" вже кілька разів заходили на територію РФ, прориваючи кордон. Під час одного з таких рейдів вони захопили БТР, стрілецьку зброю та іншу техніку

Вас також можуть зацікавити новини: