У Бєлгороді "путінський" символ "Z" охопили язики полум'я: героя шукають 2 дні (відео)

Знак, що символізує російське вторгнення в Україну, невідомий підпалив на вулиці вночі.

У російському місті Бєлгород невідомий підпалив на вулиці величезну "Z", яка є символом військового вторгнення РФ в Україну.

Як повідомляє "База", інцидент стався о пів на першу ночі 18 вересня на проспекті Ватутіна.

"Чоловік підійшов до ілюмінованої Z і підпалив її, а потім відразу ж втік. Але полум'я лише ненадовго спалахнуло і незабаром почало гаснути - до того ж пожежу почав гасити один з очевидців", - повідомляє ресурс. 

Мер міста Валентин Демидов стверджує, що символ агресора практично не постраждав, а палія розшукують.

Також оприлюднено відповідне відео, на якому зображена буква Z, висотою в кілька метрів. Вона добре підсвічена, встановлена на узбіччі жвавої магістралі, і, судячи з усього, її видно з великої відстані.

У кадрі можна побачити, як якийсь чоловік підійшов до знаку, щось зробив біля нього і майже відразу спалахує вогонь, після чого невідомий втік. Також зафіксовано, як багато машин проїхало повз, але одна зупинилася - з неї хтось вийшов і почав гасити "путінську Z".

Що потрібно знати про символ "Z", який використовує Росія

Знак "Z" стали помічати на техніці російської армії з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Цю букву також використовують (кріплять до одягу, особистих авто та тощо) жителі РФ, які підтримують війну проти України. До носіння символу "Z" у РФ також привчають дітей. 

Багато експертів заявили, що знак "Z" - аналогічний свастиці, яку в роки Другої світової війни використовували нацисти, що напали на Європу і СРСР. Крім того, згідно з відкритими джерелами, такого плану символ - "Z" - використовувався четвертою поліцейською моторизованою дивізією СС, яка існувала в 1939-1945 роках.

Вас також можуть зацікавити новини: