У РФ допускають можливість заборони на видачу шенгенських віз росіянам

Представники російської влади також визнали, що окремі країни вже перестали видавати шенгенські візи громадянам Росії.

Російська влада не виключає можливість заборони на видачу шенгенських віз громадянам РФ. А окремі країни вже прийняли таке рішення.

Заявами на цей рахунок відзначився директор консульського департаменту МЗС Росії Іван Волинкін в інтерв'ю росЗМІ.

"Міністерство уважно фіксує заклики, які доносяться з Європи, припинити видачу шенгенських віз росіянам. Більшість подібних заяв робляться одіозними політиками або громадськими діячами — русофобами, і сприймаємо їх відповідно", — заявив Волинкін.

Керівник визнав, що росіяни вже не можуть отримати шенгенські візи в консульствах окремих країн. У список входять Польща, Литва, Латвія, Чехія та Естонія. Якщо заборона буде введена, то Росія спробує укласти двосторонні угоди з "окремими договороздатними європейськими країнами".

"У разі радикальної деградації консульських зв'язків з іншими країнами-членами Шенгенської угоди не можна виключати навіть сценарії, які здаються зараз неймовірними", — підсумував Волинкін.

Нагадаємо, раніше влада Естонії виступила за тимчасову заборону на видачу віз для росіян. За словами міністра закордонних справ держави Урмаса Рейнсалу, громадяни РФ масово перетинають західний кордон і їдуть відпочивати, поки "в Україні вбивають дітей".

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: