У Росії відкрили першу за межами Китаю лабораторію з вивчення ідей Сі Цзіньпіна

До 2025 року співробітники Центру повинні видати наукову монографію, яка познайомить "російських читачів, в тому числі представників російської влади" з ідеями Сі Цзіньпіна.

У Росії створена перша за межами Китаю лабораторія з вивчення ідей китайського лідера Сі Цзіньпіна.

Як пише "Комерсант", вона утворена на базі Інституту Китаю і сучасної Азії Російської академії наук. За підсумками роботи лабораторії в 2025 році повинна бути видана "велика наукова монографія, яка познайомить російських читачів, в тому числі представників російської влади, з ідеями Сі Цзіньпіна і їх значенням для розвитку Китаю і, звичайно, для російсько-китайських відносин", розповів китайському агентству "Сіньхуа" директор Інституту Кирило Бабаєв.

Він зазначив, що уряду Росії потрібно добре розуміти, "в чому полягає ідейна основа розвитку сьогоднішнього Китаю".

Дослідження стосуватимуться ідей Сі в економіці, зовнішній і внутрішній політиці, соціальній політиці, культурі, мистецтві та ідеології. Лабораторія повинна буде встановити контакти з китайськими науковими центрами, провести кілька спільних конференцій і круглих столів.

Відносини РФ і Китаю - останні новини

Високопоставлений полковник Народно-визвольної армії КНР Чжоу Бо заявив, що через слабкість російської армії військовий імідж і авторитет Росії в очах Китаю обвалився.

Китай виключив Росію з проекту створення пасажирського авіалайнера CR929, який розробляли з 2017 року в якості конкурента для літаків Boeing і Airbus. 

Російські нафтові компанії несподівано зіткнулися з обвальним падінням попиту на свої Барелі від одного з ключових покупців з Китаю.

Вас також можуть зацікавити новини: