Восьминоги реагують на екстезі так само, як і люди / moya-planeta.ru

Вчені нагодували восьминогів екстезі, щоб подивитися, що станеться. І як виявилося, наркотик діє на головоногих так само, як і на людей.

Про це пише Newsweek, додаючи, що морські істоти поводилися більш соціально. Під час експериментів вчені Університету Джона Хопкінса опустили кількох восьминогів у ванну, яка містила метилендіоксиметамфетамін, відомий також як MDMA. Після вживання наркотика вони почали частіше взаємодіяти один з одним і торкатися один одного в неагресивний спосіб.

Читайте такожСліди кокаїну є на пальцях у кожного десятого - вчені

Відео дня

Автор експерименту - Гул Долен -  разом з колегами досліджує еволюцію серотоніну і його роль у роботі мозку. Справа в тому, що вживання MDMA у людей спричиняє викид серотоніну, допаміну і окситоцину, створюючи відчуття ейфорії. Через це люди стають більш соціальними.

Дослідження цього впливу на мозок може дати краще розуміння, як і коли у життя на Землі вперше з’явилася соціальна поведінка. Вчені зауважують, що спільний для людей і восьминогів предок на еволюційному дереві жив близько 500 мільйонів років тому. Тож якщо восьминоги реагують на MDMA так само, як і люди, це може вказувати на те, що неврологічні шляхи соціальної поведінки виникли ще давніше.