Ілюстрація REUTERS

У разі ігнорування компанією Google вимог про фільтрацію пошукової видачі від забороненого в РФ контенту, до російського закону будуть внесені зміни, що дозволяють заблокувати пошуковик.

Про це повідомив заступник голови Роскомнадзора Вадим Суботін, передає "Интерфакс".

Читайте такожУ Росії частково запрацював Telegram

Відео дня

"Чинний закон зараз не передбачає блокування, він передбачає адміністративний штраф. Але ви розумієте, що якщо ми зайдемо в глухий кут, то на законодавчому рівні у нас є всі можливості, щоб це питання врегулювати. Якщо держава бачить, що певна іноземна компанія не дотримується російського законодавства послідовно і системно, то держава вносить зміни до закону, і за невиконання російських законів можливо більш суворе покарання - таке, як блокування", - сказав Суботін.

Він зазначив, що поправки можуть бути внесені до 149 Федерального закону "Про інформацію". "У нас вся інтернет-галузь регулюється цим законом", - уточнив Суботін.

"Ми ж говоримо про дитячу порнографію, суїциди, наркотики, азартні ігри, продаж алкоголю. Ми говоримо про екстремізм й тероризм. Саме ця інформація у нас заборонена. І саме її ми хочемо, щоб Google фільтрував", - пояснив заступник голови російського відомства.

При цьому він наголосив, що сподівається, що до таких радикальних заходів не дійде, і компанія прийде до конструктивної співпраці.

Раніше Роскомнадзор оштрафував американську компанію Google на 500 тисяч рублів за неприєднання до реєстру заборонених в Росії сайтів, щоб приховувати їх з видачі пошуковика.