Земля може бути домом для позаземних артефактів / фото NASA

Дослідники NASA переконані, що в Сонячна система може бути усіяна так званими «технологічними слідами». Це індикатори технологій, які походять з інших планет. Наприклад, такими слідами можуть бути радіохвилі, які надходять від небесного тіла.

Як повідомляє Daily Star, вчені NASA тепер закликають дослідників шукати такі технологічні сліди з надією, що вони допоможуть виявити позаземне життя.

Читайте такожУ NASA визнають, що прибульці вже могли побувати на Землі

Відео дня

«Через те, що геологічні, палеонтологічні і археологічні записи на Землі дуже неповні, цілком вірогідно, що наша планета теж може містити такі артефакти. Хоча ця ідея часто пов’язується з ненауковими уявленнями і фантастичними історіями про прибульців. Тому до неї варто підійти обережно. Якщо технологічні сліди будуть виявлені в Сонячній системі, буде цілком виправданим спробувати перевірити їхнє міжзоряне походження», - зауважують вчені.

У NASA нагадують, що наразі лише Земля – єдине відоме місце, заселене видом, здатним до міжзоряної комунікації і міжпланетних подорожей (хоч ці технології все ще на ранніх стадіях розвитку).

Читайте такожBusiness Insider: Вчений пояснив, як людству спілкуватися з позаземним розумом

Однак, не виключено, що ранні і придатні для життя сусідні планети, зокрема Марс і Венера, можуть бути джерелом слідів позаземних технологій.