21 січня завершилося перше повне місячне затемнення 2019 року. Під час цього явища деякі спостерігачі помітили короткий спалах на поверхні Місяця.

Користувачі порталу Reddit навіть створили тему під назвою "Можливий вплив метеорита на Місяць під час затемнення". Вони викладали фотографії та записи різних трансляцій як підтвердження цього припущення, передає Naked Sciense.

Читайте такожНад Землею зійшов "кривавий" Місяць (відео)

Пізніше в це вніс ясність співробітник Університету Уельба (Іспанія) Хосе М. Мадьєдо. Він підтвердив справжність зіткнення. Протягом багатьох років він і його колеги сподівалися зняти падіння метеорита на Місяць під час затемнення. Цього разу вони подвоїли кількість телескопів, спрямованих на супутник, з чотирьох до восьми. Програмне забезпечення, яке аналізувало відео, вказало на спалах, який зафіксували різні телескопи в один і той же час в одному місці на місячній поверхні, що остаточно розвіяло всі сумніви.

Зараз команда не встигла розрахувати розмір космічного тіла, що впало на Місяць, але Мадьєдо вважає, що воно важило близько двох кілограмів і не перевершувало за розмірами футбольний м'яч.