Близько третини порушень закону в Британії, пов'язаних з сервісами, припадає на злочини сексуального характеру / Time Magazine

Британська поліція зафіксувала безпрецедентне зростання повідомлень про злочини, скоєних за допомогою програми для знайомств Tinder.

Читайте такожFacebook запустити власний сервіс знайомств всередині соцмережі

Дані наводить Daily Mail. За останні три роки кількість постраждалих від коханців, знайдених в мережі, збільшилася більш ніж вдвічі. У 2015-му правоохоронці зафіксували 442 звернення, а в 2018 році - майже 1,1 тис.

Відео дня

Поліція не уточнила характер звернень від жертв. Видання зазначає, що відомі випадки, коли в додатку для знайомств орудували шахраї, ґвалтівники та вбивці. Близько третини порушень закону, пов'язаних з сервісами, припадає на злочини сексуального характеру.

Місцева влада звернули увагу на цю проблему після того, як 44-річна британка Ганна Роу оприлюднила свою історію. Вона була обманута одруженим чоловіком на ім'я Ентоні Рей, з яким познайомилася в Tinder.

Коли коханець зник після півроку стосунки, Роу з'ясувала, що він використовував чужі фото і вигадав собі біографію. Вона просить уряд законодавчо заборонити фейкові акаунти в додатку.