Microsoft хоче боротися з фальшивою інформацією / pixabay

В той час, як сайти новин бомбардують соціальні мережі своїми посиланнями з усіх сторін, новий додаток буде допомагати користувачам відфільтровувати справжню інформацію від фальшивої.

Компанія Microsoft збирається автоматично встановлювати додаток NewsGuard на всі браузери Edge. Програма буде позначати зеленим кольором сайти, яким можна довіряти, і червоним ті сторінки, які варто переглядати «з обережністю», пише Newsweek.

Читайте також"Стоп фейк": у WhatsApp тепер неможливо надсилати більше п'яти однакових повідомлень

Відео дня

Ось як це працює. Коли користувач заходить прочитати щось на сайті російського телеканалу RT, на екрані одразу ж з’явиться сигнал застереження. NewsGuard називає російський сайт «головним пропагандистським джерелом уряду Росії». Коли ж хтось зайде на сторінку британського таблоїда Daily Mail, програма одразу ж попередить, що це ЗМІ «було змушене сплатити відшкодування через численні позови».

Якщо ж користувач перейде за посиланням на New York Times, з’явиться повідомлення, що це ЗМІ «має значний вплив на національні і міжнародні новини, а також громадські дебати». У Microsoft пояснюють, що не намагаються запровадити якогось роду цензуру чи вплинути на свободу слова інших компаній.

Читайте такожFacebook відкриває свої приватні сервери для дослідників фейкових новин

«Мета не в тому, щоб обмежити доступ до будь-якого контенту, що б суперечило принципам свободи слова в наші країні. Ми швидше наділяємо читачів додатковою інформацією про джерело і надійність того, що вони споживають або чим діляться», - пояснив віце-президент Microsoft з питань безпеки користувачів і довіри Том Барт.

Видання пише, що зараз NewsGuard працює з американськими ЗМІ і найбільшими міжнародними виданнями.