Через рік на Марс вирушать ще два марсоходи / NASA/ JPL-Caltech/ MSSS

Літо 2020 року буде особливим моментом для дослідження космосу. Оскільки тоді на Марс відправляться одразу два земні апарати. Сьогодні ж один з них офіційно отримав ім’я.

Марсохід Європейської космічної агенції (ЄКА), який буде шукати сліди життя на червоній планеті, від тепер офіційно називається Розалінд Франклін, пише Newsweek. Апарат був названий на честь британського біофізика, яка допомогла світу з’ясувати природу молекулярної структури ДНК.

Читайте такожМаск показав двигун для польоту на Марс (відео)

Відео дня

На спеціальній прес-конференції генеральний директор ЄКА Ян Вернер пояснив, що ім’я марсоходу відображає той факт, що «дослідження у наших ДНК». Якщо все піде за планом, шестиколісний апарат почне пошуки колишнього у сучасного життя на Марсі, щойно приземлиться на поверхні планети в 2021 році. В нього вмонтовані спеціальні наукові інструменти, зокрема машина для буріння, підземний радар і аналізатор органічних молекул.

Тим часом, американська агенція NASA теж готує запуск марсохода влітку 2020 року. Апарат ще не отримав імені. Він буде шукати сліди життя, яке могло вирувати на сусідній планеті в минулому.