У людей поменшає зубів, прогнозують вчені / Скріншот

Майже сотню рудиментів нарахували вчені в сучасної людини. На думку науковців, вони зникатимуть у наступних поколіннях, натомість людина продовжить змінювати свій вигляд і не буде такою, як зараз.

Місця для чотирьох зубів мудрості у щелепах більшості людства вже немає. Поступово атрофуються й підшкірні м’язи – нам не потрібно рухати вухами чи випускати кігті, йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожВчені назвали частини тіла і рефлекси людини, які стали рудиментами

Відео дня

"Рудиментарні органи поступово будуть зникати. Той самий гострий апендицит зменшився на третину у порівнянні з 30 роками тому", - каже хірург Ігор Колосович. 

Чи не єдина ознака, за якою ми все ж обігнали пращурів – зріст. Людство стало помітно вищим навіть за останні три сотні років. 

Наш середній зріст, за прогнозами науковців, і далі зростатиме – людина майбутнього буде понад два метри заввишки. Ймовірно, вона матиме менший обсяг мозку – це завдяки комп’ютерам. Зменшиться кількість зубів і розмір рота – через м’яке харчування. А от пальці навпаки витягнуться і нервових закінчень на них стане більше. Людство матиме темніший колір шкіри завдяки змішуванню рас. І глибші зморшки – через сонячне опромінення. Але що далі в майбутнє, то фантастичнішими стають прогнози науковців. Планету може затопити – і нам знадобляться зябра. 

Раніше вчені назвали частини тіла і рефлекси людини, які стали рудиментами.