3dnews.ru

Китайська компанія Xiaomi офіційно презентувала свій новий флагманський смартфон 9 Mi, який має стати одним з найпотужніших смартфонів свого покоління.

Читайте такожXiaomi випередила Samsung і вперше стала лідером на ринку смартфонів України

Як повідомляє 3DNews, телефон відрізняється ефектним дизайном. Задня панель пристрою виконана зі скла з особливою текстурою – воно змінює колір залежно від кута огляду та освітлення.

Відео дня

Лицьова панель пристрою зайнята AMOLED-матрицею від Samsung з діагоналлю 6,39 дюйма і роздільною здатністю Full HD+. Матриця захищена склом Gorilla Glass 6, в неї також інтегрований сканер відбитків пальців. Виробники стверджують, що на сенсорний екран припадає 91 % площі фронтальної частини пристрою.

3dnews.ru

Основна камера Xiaomi Mi 9 складається з трьох модулів, захищених сапфіровим склом. Головним серед них є 48-мегапіксельний Sony IMX586 з 6-лінзовою оптикою. Смартфон може писати відео з максимальною частотою 960 кадрів/с.

Селфі-камера смартфона має роздільну здатність у 20 Мп і може знімати відео у форматі 1080p.

Читайте такожHuawei назвала дату презентації нових флагманських смартфонів

Xiaomi Mi 9 заснований на платформі Qualcomm Snapdragon 855. В основі чіпсету лежать процесорні ядра Kryo 485, поділені на три кластери. Обробка графіки виконується потужним GPU Adreno 640. Крім топової апаратної платформи смартфон обзавівся технологією Game Turbo, яка, як стверджується, заснована на технологіях ШІ.

Флагман буде поставлятися з вбудованим накопичувачем на 128 ГБ, слот microSD в ньому відсутній. Покупцям будуть доступні кілька версій пристрою, з об'ємом оперативної пам'яті на 6 та 8 ГБ. Окремо стоїть версія Explorer Edition – вона буде оснащена накопичувачем в 256 ГБ та ОЗУ в 12 ГБ. Таким чином, пристрій буде одним з кращих рішень для любителів мобільного геймінгу.

Смартфон буде оснащений акумулятором ємністю 3300 мА·ч, з підтримкою дротової та бездротової зарядки.

3dnews.ru

З інших характеристик пристрою зазначається окрема фізична клавіша для виклику голосового помічника Google Assistant, чіп NFC та ОС Android 9.0 Pie з оболонкою MIUI 10.

Xiaomi Mi 9 надійде у продаж вже через місяць. Роздрібна вартість в Китаї складе $455 за версію з 6 ГБ ОЗУ, і $490 за модифікацію з 8 ГБ. Топова модифікація Explorer Edition оцінюється в $595. Вартість смартфона в Європі, ймовірно, буде трохи вище.