В ровері для Місяця зможуть їздити до чотирьох людей / Toyota

Японська компанія Toyota будує ровер для Місяця, в якому астронавти зможуть подорожувати поверхнею природного супутника Землі без потреби одягати скафандр. При цьому, пілотам не потрібно буде сідати за кермо. Машина рухається по заданому курсу самостійно.

Про це пише The Guardian, додаючи, що Японія, вочевидь, хоче теж зіграти на відновленому міжнародному інтересі до дослідження Місяця. Виробник автомобілів і Японська агенція освоєння космосу (JAXA) сподіваються, що ровери будуть використані під час висадок на природному супутнику Землі у 2029-му і 2034 роках.

Читайте такожУ NASA планують висадити людей на Місяці до 2028 року

Відео дня

Шестиколісний транспорт наразі на стадії концепції. Однак, наразі відомо, що він буде їздити за рахунок живленню від паливного елемента. На його борту зможуть зміститися двоє людей або четверо в надзвичайній ситуації. При цьому, вони зможуть безпечно перебувати в машині впродовж кількох тижнів. Планується, що ровер зможе долати відстані до 10 тисяч кілометрів.

«Пілотовані ровери з кабінами під тиском – це елемент, який зіграє важливу роль у повноцінному дослідженні й використанні місячної поверхні», - сказав голова JAXA Хіроші Ямакава.