Ілюстрація / REUTERS

У рамках конференції розробників ігор GDC 2019, що проходить в Сан-Франциско, Google представила власний сервіс потокової передачі ігор під назвою Stadia.

Виступаючи зі сцени, голова компанії Сундар Пічаї заявив про амбіції пошукового гіганта запропонувати користувачам платформу, яка об'єднає всі типи пристроїв, повідомляє ITC з посиланням на The Verge.

Читайте такожGoogle запустивши в Україні дитячий сервіс Youtube Kids

Відео дня

Колишній керівник PlayStation і Xbox, а зараз віце-президент Google Філ Гаррісон (Phil Harrison) повідомив, що Stadia отримає інтеграцію з YouTube, тобто запускати ігри можна буде прямо після перегляду роликів від розробників, натиснувши на кнопку «Play Now». Stadia пропонує миттєвий запуск ігор без необхідності завантажувати або встановлювати будь-які додаткові файли. Підтримуються будь-які пристрої: комп'ютер, ноутбук, смартфон, планшет або телевізор. При цьому ви завжди зможете продовжити гру на іншому пристрої з того місця, де ви зупинилися.

Для забезпечення комфортного ігрового процесу Google використовує глобальну інфраструктуру центрів обробки даних, щоб сервери знаходились якомога ближче до гравців по всьому світу. На перших етапах ігри будуть транслюватися в роздільній здатності до 4K з частотою 60 кадрів на секунду. В майбутньому планується підтримка 8K при 120 кадрах на секунду.

Читайте такожGoogle вирішив закрити сервіс з мільярдом користувачів

Google співпрацює з компанією AMD для створення власного графічного процесора для центрів обробки даних. Цей чіп, за словами компанії, здатний забезпечити продуктивність більше, ніж у PS4 Pro і Xbox One X.

Крім цього, Google показала свій контролер з вбудованим мікрофоном, кнопкою для запису і відправки відео прямо на YouTube, а також окремою кнопкою для виклику Google Assistant. Геймпад підключається до Stadia безпосередньо через Wi-Fi, забезпечуючи мінімальні затримки.

Google також заснувала свою студію Stadia Games And Entertainment, яка займеться розробкою ексклюзивів для сервісу.

Як повідомляв УНІАН, Google зробив додаток для людей з вадами зору, який розпізнає об'єкти навколо і називає їх.