У Китаї хочуть відправити на службу в поліцію клонів талановитого пса / УНИАН

Вчені у Китаї клонували поліцейського собаку, якого називають «Шерлоком Холмсом серед всіх поліцейських псів». Це зробили в рамках програми, націленій на те, щоб за допомогою генної інженерії скоротити час і вартість тренувань для поліцейських тварин.

Перший пес на ім’я Кунсюнь став копією справжнього пса-шукача. Його виростила пекінська компанія Sinogene Biotechnology Company спільно з Юннанським аграрним університетом і за підтримки Міністерства громадської безпеки Китаю, пише The Guardian.

Читайте такожКитаянка заплатила за клонування свого собаки 56 тисяч доларів (відео)

Відео дня

Експерти компанії сподіваються, що скоро зможуть запустити «масштабне виробництво» собак для поліції, кожна з яких буде копією однієї надзвичайно талановитої тварини. Це, на їхню думку, суттєво скоротить час на підготовку собак для правоохоронних органів. Втім, як зізнався заступник генерального директора компанії Цзяо Чжінпінь, вартість клонування лишається головною перешкодою. Кунсюню зараз три місяці. Він проходить інтенсивний курс підготовки з виявлення наркотиків, контролю натовпу і пошуку доказів.

Читайте такожВихованці з пробірки: в Південній Кореї клонують померлих тварин (відео)

Очікується, що він зможе заступити на службу в поліції, коли йому виповниться 10 місяців. Зазвичай на тренування собак витрачають п’ять років і 50 тисяч юанів. Скільки ж коштує клонування одного собаки, в статті не зазначено.