Останні кілька років починає з'являтися все більше розробок в робототехніці, які автоматизують різні процеси в сільському господарстві. При цьому найцікавішими з них є автономні апарати, які вже сьогодні можуть працювати і приймати рішення самостійно.

Ecorobotix - тенісний стіл, який бореться з бур'янами

Читайте такожМайбутнє вже тут: у Франції відкрилася парковка з роботами-паркувальниками (відео)

Це легкий, повністю автономний дрон, який заряджається від сонця. Він працює весь день, розпізнаючи та обприскуючи бур'яни. У робота є кілька камер та рухомі лапи, які постачають невелику дозу гербіциду.

Rosphere - колобок, який шукає хворі рослини

Rosphere збирає інформацію про здоров'я посівів, стан ґрунту, його вологість та температуру. Потім він передає цю інформацію на комп'ютер фермера за допомогою Wi-fi. Завдяки своїй конструкції, робот-колобок може не тільки рухатися по прямій, але і повертати.

Prospero - робот, який вміє садити насіння

Шестиногі роботи здатні вирішувати, де і коли сіяти насіння на різних типах ґрунту в межах одного поля. Вони можуть спілкуватися один з одним, перебуваючи на відстані близько трьох метрів. За допомогою світлодіодів один робот може повідомити іншому, що йому потрібна допомога в посадці насіння.

Ladybird - робот-картограф, який моніторить стан посівів

Робот Ladybird використовують для спостереження за фермою і складання технологічних карт. Цілий ряд датчиків дозволяють роботові стежити за ростом рослин і появою шкідників цілодобово. У Ladybird є механічна рука, яка дозволяє видаляти з поля бур’яни.