На модернізацію станції "Академік Вернадський" витратили 35 мільйонів / Photo from NASC

Станція "Академік Вернадський" вперше оновлюється відтоді, як Україна отримала її 23 роки тому. В її модернізацію вже вкладено майже 35 мільйонів гривень.

Читайте такожВчені з'єднання ясували, як зміниться Антарктида через нинішній рівень вуглекислого газу

Про це повідомляє ZN.UA.

Відео дня

Зазначається, що 24-а Українська антарктична експедиція (УАЕ) відрізняється професійним складом, сформованим на відкритому конкурсі без гендерних обмежень. В результаті після довгої перерви до неї увійшли дві жінки.

"Дванадцяти сміливцям доведеться провести серед льодовиків і пінгвінів цілий рік, щоб продовжувати безперервні дослідження атмосфери, океану та надр, а ще - ремонтувати станцію і встановлювати нове обладнання, - зазначає оглядач. - Завдяки відбору на відкритому конкурсі в експедицію потрапили четверо новачків, а середній вік учасників значно омолодився: найстаршому члену УАЕ 47 років, наймолодшому - 27. Всіх їх відбирали відповідно до завдань, які доведеться вирішувати на станції "Академік Вернадський". Мова йде про дослідження за напрямами "Метеорологія", "Геофізика" та "Біологія".

Як повідомляв УНІАН, на станції "Академік Вернадський" в Антарктиді лідером президентських перегонів став чинний керівник України Петро Порошенко.