Вчені не знайшли ознак існування інших цивілізацій / NASA

Контакт з прибульцями доведеться відкласти. Астрономи просканували небосхил в пошуках ознак розумного життя в рамках найбільш широких пошуків позаземних цивілізацій за всі часи. Однак, так нічого й не знайшли.

Як повідомляє The Guardian, дослідники використали наземні телескопи, щоб «прослухати» 1327 зірок в радіусі 160 світлових років від Землі. За перші три роки спостережень вони не виявили жодних сигналів, які могли б походити від іншої цивілізації. Щоправда, телескоп Green Bank у Західній Вірджинії й австралійський телескоп Parkes  виявили певні сигнали. Однак, як виявилося, вони мали цілком земне походження. Мобільні телефони й інші технології створюють досить великий шум. Крім того, багато сигналів передачі надходять з супутників.

Читайте такожУ NASA допустили, що на Землі можуть бути сліди позаземних технологій

Відео дня

«Там все дуже тихо», - сказав астроном з Каліфорнійського університету Денні Прайс. Він бере участь у проекті Breakthrough Listen, в рамках якого вчені сканують мільйони зірок поблизу в галактиці Чумацький шлях, а також в 100 сусідніх галактиках і намагаються знайти радіо або оптичні сигнали.

«Ми нічого не знайшли в даних. Але я не полишаю надію. Там досі дуже багато зірок, які потрібно дослідити. А ще існує багато дослідних підходів, які потрібно спробувати», - додав він.