Олдрін розповів про свою розмову з Хокінгом про колонізацію Марса / Журнал "Все о Космосе"

Один з астронавтів, які першими ступили на поверхню Місяця, Базз Олдрін розповів, що видатний фізик Стівен Хокінг був переконаний у необхідності колонізації природного супутника Землі. І лише після цього можна було б взяти ціль на освоєння Марса.

Про це він сказав у Цюриху, виступаючи на фестивалі Starmus. Як пояснює Newsweek, подія присвячена дослідженню космосу, астрономії, музиці й мистецтву. Фестиваль проводиться з 2014 року. До своєї смерті Хокінг був членом його панелі радників.

На цьогорічному заході 89-річний Олдрін отримав медаль імені Стівена Хокінга за видатні досягнення.

Відео дня

Читайте такожПілот «Аполлона 11» показав невідоме досі фото команди першої висадки на Місяці

«Були часи, коли я бував у його офісі в Кембриджі. В той час я був захоплений ідеєю створення нерозривної орбіти між Землею і Марсом. А він почав друкувати літери своєю щокою. Пішло багато часу. Я чекав досить довго. І зрештою він сказав мені своїм комп’ютерним голосом: «Колонізуйте Місяць спочатку». І з того моменту я усвідомив, що існує так багато речей, які нам потрібно зробити до відправки людей на Марс. І Місяць точно найкраще місце для цього», - сказав Олдрін, пригадуючи зустрічі з Хокінгом.

Він додав, що США могли б виконати заповіт фізика «з допомогою наших міжнародних партнерів, якщо вони допоможуть сплатити рахунки».

Читайте такожОбжитий Марс і колонізація інших світів: відомий фізик дав прогноз для технологій людства

Олдрін зараз лишається одним з чотирьох живих астронавтів, які побували на Місяці. Однак, це може змінитися впродовж найближчих десяти років. На початку цього року в NASA оголосили про плани відправити людей на поверхню Місяця. При цьому в місії візьме участь астронавт-жінка. Це буде перша така висадка в історії. Європейська космічна агенція висловлювала зацікавленість у побудові бази на Місяці й вивчає можливості технології 3D-друку для цього.