Михайло Федоров упевнений, що цьому сприятиме підтримка Кабміну / Фото УНІАН

Україна за три роки увійде до ТОП-3 країн у сфері відкритих даних у світі, заявив віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров під час відкриття Open Data Forum у Києві.

Читайте такожУ Facebook з'явиться незалежний орган для скарг користувачів

«Моя мета, яку я також поставив перед своєю командою - зробити так, щоб Україна за три роки увійшла до ТОП-3 країн у сфері відкритих даних у світі. Тому що на даний момент у нас є підтримка президента, прем'єр-міністра, і є підтримка всіх міністрів. Всі розуміють цінність відкритих даних, і всі нам допомагатимуть це зробити», - сказав він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня Кабмін затвердив положення про Міністерство цифрової трансформації. Міністерство відповідатиме за формування і реалізацію державної політики у сфері цифровізації, відкритих даних, національних електронних інформаційних ресурсів та інтероперабельності, впровадження електронних послуг, електронних довірчих послуг тощо.

19 червня Федоров заявляв, що більш як 90% всіх державних послуг через 5 років будуть переведені в онлайн. Це передбачає проект концепції президента України Володимира Зеленського «Держава в смартфоні».

Довідка УНІАН. Концепція відкритих даних (Open Data) стимулює створення нових послуг, розвиває індустрію власних програмних продуктів бізнесу і держави, покращує взаємодію суспільства з державою, а також підвищує прозорість діяльності телеком-сфери і довіру до органів влади.