Ілюстрація / REUTERS

У NASA розкрили нові дивовижні деталі запланованого польоту на Місяць. В космічній агенції підтвердили, що нова пілотована місія буде виконана у найближчі роки. І найвірогідніше це станеться у 2024-му. Таким чином на той час мине більш ніж півстоліття після того, як Юджин Сернан разом з іншими членами екіпажу «Аполлона 17» востаннє побували на природному супутнику Землі й успішно повернулися назад.

Як пише Daily Star, найбільш дивовижною деталлю нової місії стало те, що астронавти проекту Artemis проведуть на поверхні Місяця близько тижня. Фактично це вдвічі перевершує чинний рекорд.

Читайте такожКитай планує висадити людину на Місяць

Відео дня

Вчені NASA Джон Коннолі й Ніккі Веркхайзер також сказали під час брифінгу, що команда Artemis повезуть з собою ровер для пересування по Місяцю. На перший погляд, в цьому немає великої новини. Адже останні три місії включали використання такого транспорту. Але місячний ровер наступного покоління буде оснащений автопілотом. На транспорті астронавти Artemis поїдуть від місця посадки до деяких темних кратерів на полюсі в пошуках водяної криги.

Друга і ще більш амбітна місія Artemis відбудеться у 2030 році. Тоді астронавти проведуть на Місяці близько двох тижнів.

Читайте також50 років місії Apollo 11: як проходила історична висадка людини на Місяць (відео)

Під час другого польоту на поверхню супутника спустяться одразу два астронавти. Вони повезуть з собою новий тип транспорту. Він буде мати закриту кабіну, розроблену для тривалих поїздок і більш гнучких наукових досліджень.