У США можуть з'явитися службові робособаки / Скріншот, Youtube - goasfaras youcansee

В американському штаті Массачусетс поліція кілька місяців тестувала робота-пса Spot американської компанії Boston Dynamics.

Читайте такожРобота Atlas вдосконалили – тепер він може виконувати гімнастику (відео)

Як повідомляє Engadget, роботом зацікавився вибухотехнічний підрозділ. У поліції заявили, що робопес використовувався як «засіб віддаленого спостереження» при контакті з підозрілими пристроями або в небезпечному оточенні.

Крім стандартного навчання, робопес застосовувався у двох реальних інцидентах. Залишається незрозумілим, наскільки автономним був робот, але в поліції запевнили, що не модифікували його ПЗ і не озброювали його.

Зазначається, що Boston Dynamics надала робота поліції в оренду, умови якої забороняють використовувати Spot для будь-яких завдань, які можуть нашкодити людям або залякати їх».

Проте, правозахисники стурбовані тим, як правоохоронці будуть використовувати роботів в подальшому. Зокрема, чи будуть вони озброювати їх, коли не будуть зв'язані умовами договору про оренду.

Нагадаємо, американська роботобудівна компанія Boston Dynamics у вересні почала приймати комерційні замовлення на свого чотирилапого робота Spot, який здобув популярність в мережі завдяки вірусним відео і мемам.