Людські колоністи інших світів можуть модифікувати своє тіло й потомство / azovnew.ru

Освоєння глибокого космосу може привести до появи нового виду генетично або технологічно модифікованих людей. Королівський астроном Великої Британії Мартін Різ переконаний, що у майбутньому деякі люди можуть вирішити покинути Землю й переселитися в інші світи.

Зрештою, такі космічні мігранти можуть використати передові технології, щоб модифікувати себе й адаптуватися до нового середовища, - пише Newsweek.

Читайте такожКолонізація Марсу: чи вдасться людству освоїти сусідню планету (відео)

Відео дня

«Вони зрозуміють, що погано підготовлені до інших умов. Тому в них буде більш переконливий стимул переробити себе за допомогою потужної генетичної інженерії чи кібертехнологій, ніж у нас на Землі», - сказав Різ.

«Ці техніки, я сподіваюся, будуть обмежені на Землі через розсудливість чи з етичних міркувань. Але люди на Марсі зможуть вільно експериментувати», - додав він.

За словами астронома, земляни повинні бажати успіху інопланетним людям у модифікації їхнього потомства на інших планетах.

«Це може бути першим кроком до відділення нових видів, еволюції через «світський інтелектуальний замисел», який в часи технологічного прориву, вірогідно, відбудеться у тисячі разів швидше, ніж через дарвінівський відбір», - сказав Різ.

Читайте такожКосмічні подорожі через "кротову нору" можливі, але марні

Він допустив, що «пост-люди» одного дня зможуть стати навіть «повністю неорганічним розумом», якому не будуть потрібні атмосфера, щоб вижити. Вони зможуть процвітати у середовищах з нульовою гравітацією, до яких звичайні люди не пристосовані.

В цих середовищах вони будуть здатні конструювати «масивні артефакти», які виходять далеко за межі сучасних технологічних можливостей.

«Лише в глибокому космосі, не на Землі й навіть не на Марсі, небіологічний «мозок» зможе розвинути сили, які люди не здатні навіть уявити. Земля, як можна припустити, більше не буде здаватися привабливим середовищем для них», - вважає астроном.