Дослідники виявили нові докази, які вказують на те, що жіноча гидливість могла змусити весь людський вид еволюційно позбутися волосся на тілі. Більш чутливі жінки, як виявилося, віддають перевагу ретельно поголеним чоловікам.

Про це, як пише Newsweek, свідчить дослідження, опубліковане в журналі Royal Society Publishing. Вчені просили жінок оцінити рівень привабливості 30 зображень чоловічого обличчя з точки зору короткострокових й довгострокових стосунків. Крім того, їм потрібно було оцінити рівень огиди, яку вони відчувають, коли бачать зображення паразитів.

Читайте такожВчені дістали з доісторичної «жуйки» ДНК жінки, яка жила 6 тисяч років тому (відео)

Відео дня

Як виявилося, учасниці дослідження з вищим рівнем відрази віддавали перевагу поголеним чоловікам. Але жінки в цілому віддавали перевагу чоловікам з волоссям на обличчі, зокрема коли йшлося про потенційних кандидатів для довгострокових стосунків. Результат дослідження додає більшої ваги гіпотезі про «уникання ектопаразитів». Згідно з нею, предки людей втратили волосся на тілі, тому що жінки уникали повністю волохатих чоловіків заради скорочення ризику контакту з хворобами, які розносять ектопаразити.

Читайте такожВчені виявили подібні генетичні риси у мамонтів і неандертальців

Йдеться про тих істот, які жили на поверхні людського тіла. Таким чином, сексуальний відбір з часом зробив людей менш кудлатими.

Автори дослідження кажуть, що це лише перші докази на користь гіпотези. Тож робити якісь остаточні висновки зарано. Потрібно провести подальші дослідження.