У Китаї ШІ пристосували під діагностику коронавірусу / Neowin

Пекінський стартап Infervision створив софт, який допомагає лікарям у місті Ухань обстежити хворих з підозрою на коронавірус.

Читайте такожТернополянин «піднявши на вухан» екстрені служби через «коронавірус» у кума

Як повідомляє Neowin, ПО, створене у співпраці з уханським Шпиталем Тонгджі (Wuhan Tongji Hospital), допомагає встановити симптоми COVID 19 за ознаками пневмонії. Розробники мали моделі діагностування пневмонії, але після спалаху коронавірусу поліпшили їх спеціально під нову хворобу.

Відео дня

Для навчання моделі було використано понад дві тисяч томографічних знімків пацієнтів. Зображення оброблялися графічними чіпами NVIDIA V100. Для розробки ПЗ використовувалася профільне робоче середовище NVIDIA Clara.

Зазначається, що софт Infervision був розгорнутий в 34 лікарнях по всьому Китаю, зараз його оцінюють в США і Європі. Технологія допомогла в аналізі понад 32 тисяч випадків підозри на коронавірус.

Раніше в Ухані закрили тимчасову лікарню через скорочення захворювань коронавірусом. Ця лікарня є однією з 16 медустанов, спеціально побудованих для боротьби з епідемією коронавірусу. Вона була закрита після того, як звідти виписали останніх пацієнтів.