Науковці заявили про існування двох гілок наступників такого схрещування - в Азії та Європі / pixabay

Нове дослідження знову виявило докази того, що колись предки сучасних людей «змішувалися» з неандертальцями не один або два рази, а постійно – у різних місцях.

Про це повідомляє Science alert.

Коли Homo Sapiens вийшли з Африки, пройшовши через Європу та Азію, вони несвідомо вплітали сліди інших людських видів у наш геном.

Відео дня

Читайте такожНова система ШІ переводить сигнали мозку людини у текст з точністю до 97%

Аналізуючи ДНК сотень людей євразійського походження, дослідники виявили, що генетичний матеріал, пов’язаний з неандертальцями, у горах Алтаю (сучасному Сибірі) зовсім іншого походження, ніж хорватської популяції неандертальців, виявленої у ході минулих генних досліджень.

Тільки нещодавно вчені усвідомили, що людська еволюційна історія наповнена міжвидовим сексом. Нові археологічні знахідки підтвердили, що Homo sapiens не просто замінювали інші конкурентні види, а насправді з ними схрещувалися.

Науковці стверджують, що таке схрещування поганим не було. Насправді, є підстави вважати, що людська ДНК неандертальців допомагає захищати сучасних людей від вірусів.

Автори підсумовують, що алтайська лінія неандертальців є наступником неандертальців з Азії, інша лінія прадавніх людей «замінила родову лінію у Європі приблизно майже 50 тисяч років тому».

Водночас  дані свідчать, що в далекому минулому предки східноазіатських і західноєвропейських народів неодноразово змішувалися з різними лініями неандертальців по мірі їхнього поширення з Африки.

Як повідомляв УНІАН, за 900 км від Південного полюсу науковці дістали з глибини близько 30 м нижче дна океану шар, сформований на суші, а не в океані.