Гайко Маас / REUTERS

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас виступає за створення єдиного мобільного додатку, аби відстежувати та запобігати поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 в Європейському Союзі.

Про це міністр заявив у коментарі виданням медіагрупи Funke, передає DW.

"Важливо, щоб під кінець у нас не було мозаїки з 27 додатків щодо нового коронавірусу та 27 режимів захисту даних (у 27 країнах-членах ЄС. - ред.). Натомість ми маємо діяти максимально узгоджено", - заявив він.

Відео дня

Читайте такожFacebook створив систему інформування користувачів про коронавірус

За його словами, завдяки єдиному додатку "ми також робимо внесок у швидке та довгострокове усунення обмежень на поїздки та скасування прикордонного контролю всередині ЄС".

Маас переконаний, що єдиний мобільний додаток буде важливою частиною стратегії виходу з кризи, викликаної пандемією коронавірусу, але на добровільній основі. Також він наголосив на важливості застосування високих стандартах захисту даних за використання такого додатка. Людям не потрібно "копіювати методи великого брата авторитарних країн", зауважив глава МЗС Німеччини.

Нагадаємо, раніше Apple і Google оголосили про співпрацю заради створення технології для відстеження поширення пандемії коронавірусу.

Читайте також: