В Японии успешно испытали таблетку, способную вылечить грипп за день / Фото: newsru.co.il

Це, в свою чергу, пов'язано з більшою ймовірністю виникнення симптомів клінічної депресії, передає Lenta.ru. У дослідженнях брали участь 132 підлітки європеоїдної раси віком 11-15 років. Діти виросли в сім'ях з різним рівнем доходу, від низького до високого. Приблизно у половини в сімейній історії хвороби фігурувала депресія, що, за словами вчених, є одним із найбільших факторів ризику.

Читайте такожБіотехнологи почали експеримент по регенерації мозку померлих людей

У своїй попередній роботі нейробіологи показали, що сканування мигдалини - зони мозку, що відповідає за реакцію організму на загрозу, - з допомогою функціональної МРТ дозволяє передбачити, хто з більшою ймовірністю буде відчувати депресію у відповідь на стрес кілька років потому. Результати нового дослідження показали, що висока активність тієї ж зони мозку у вихідців з бідних сімей, які мають у своєму анамнезі депресію, сприяють розвитку афективних розладів.

Відео дня

Те, як мигдалина реагує на загрози, багато в чому визначається роботою гена SLC6A4, який допомагає контролювати рівень серотоніну - нейромедіатора, що грає роль в розвитку клінічної депресії.Вчені з'ясували, що у тих, хто живе у бідності, збільшується кількість з'єднань, які зв'язуються з ДНК біля SLC6A4 і зменшують активність останнього.