Вчені виявили восьму планету навколо зірки Kepler-90 / фото nasa.gov

Дослідникам з NASA вдалося знайти нову планету в системі зірки Kepler-90. Відкриття планети Kepler-90i було здійснено за допомогою застосування нейронної мережі, яка проаналізувала дані, отримані з космічного телескопа Kepler, йдеться в повідомленні агентства, передає РБК.

Раніше вважалося, що навколо зірки Kepler-90 обертається сім планет. Виявлення восьмого супутника зробило систему цієї зірки першою, що порівнюється за числом планет із Сонячною системою.

Читайте такожNASA виявило десять схожих на Землю планет

Усі планети, які обертаються навколо Kepler-90, знаходяться ближче до зірки, ніж Земля. Нова виявлена планета, якій було присвоєно ім'я Kepler-90i, здійснює один оберт по орбіті за 14,4 земних дні. Із настільки близькою відстанню до Kepler-90, середня температура на поверхні планети складає близько 426 градусів за Цельсієм.

Розміри самої планети на 30% перевищує розмір Землі. Система Kepler-90 знаходиться на відстані понад 2,5 тис. світлових років від Сонця.

На офіційному каналі NASA в YouTube було оприлюднено відео, присвячене відкриттю. В ньому була зображена комп'ютерна модель системи зірки Kepler-90.