Компанія Dell 11 грудня оголосила про випуск Latitude XT, свого першого планшетного ноутбука, пише Engadget. Ціна новинки, яка надійде в продаж до кінця року, становить 2500 доларів, повідомляє Лента.ру з посиланням на CNet News.com.

Пристрій має екран з діагоналлю в 12,1 дюйма, відеокарту ATI Radeon X1250 UMA Graphics, процесор Intel Core 2 Solo, що працює на частоті 1,06 гігагерца, гігабайт пам`яті і жорсткий диск об`ємом в 40 гігабайт. Як операційна система використовується Windows Vista Business Edition. Вага Latitude XT - 1,62 кілограма. Батареї вистачає на п`ять годин використання.

Dell випустила свій перший планшетний ноутбук (фото)

Відео дня

Dell випустила свій перший планшетний ноутбук (фото)

Dell випустила свій перший планшетний ноутбук (фото)

Модифікація Latitude XT для роботи поза приміщеннями включає екран з яскравішим підсвіченням, посилену батарею, а також опціональну установку процесора Intel Core 2 Duo і твердотілий накопичувач об`ємом 32 або 64 гігабайти.

Сенсорний екран ноутбука розпізнає як пальці, так і стіло. При цьому пристрій відрізняє випадковий доторк від цільового.

Ноутбук призначений переважно для корпоративного використання. Про плани випуску Latitude XT Dell заявляла ще в травні 2007 року. Працююча модель була анонсована в листопаді.

Ринок планшетних ноутбуків невеликий. Вони займають лише 2,4 відсотка  загального ринку ноутбуків.