У Єрусалимі знайшли стародавню монету з написом "Другий рік свободи Ізраїлю"

Біля підніжжя Храмової гори археологи знайшли монету, якій майже дві тисячі років.

Ізраїльські археологи знайшли рідкісну бронзову монету часів повстання євреїв Римської Юдеї проти Римської імперії.

Читайте такожАрхеологи в Ізраїлі знайшли біблійний царський пурпурВчені датують цю знахідку 132 р.н.е., коли відбулося повстання євреїв Римської Іудеї проти Римської імперії під керівництвом Саймона Бар-Кохби, передає ТСН з посиланням на Express.

На одній стороні монети зображена грона винограду і напис: "Другий рік свободи Ізраїлю". На зворотному боці зображена пальма і напис: "Єрусалим".

На думку археологів ізраїльського управління антикваріату, це дійсно виняткове відкриття, оскільки ніякої іншої монети з назвою міста в Єрусалимі ніколи не було знайдено.

Знайдені в Ізраїлі монети часів повстання Бар-Кохби допомогли історикам скласти карту конфлікту, який стався майже 1900 років тому. Але серед 22 тис. монет, які були знайдені в Єрусалимі, подіям кінця конфлікту присвячені лише чотири.

За даними археологів Морана Хагбі і доктора Джо Узіель, монети були завезені в Єрусалим римськими легіонерами 10-го легіону, які брали участь у придушенні заколоту.

"Одне з питань, яке ми ставимо собі, полягає в тому, як ця монета потрапила в Єрусалим, оскільки сьогодні ми знаємо, що повстанці не завоювали Єрусалим. Табір 10-го легіону знаходився в межах Старого міста Єрусалиму, і деякі кажуть, що він знаходився на південь від Храмової гори ", — зазначив Хагбі.

Вчені припустили, що римські легіонери збирали Єврейські монети в якості сувенірів.

Новини по темі