Приводнення заплановано на 2 серпня. Однак на дату впливатиме погода  / фото скріншот

Глава американського агентства NASA Джим Брайденстайн розповів, коли космічний корабель SpaceX Crew Dragon повернеться на Землю разом з екіпажем.

Про це він повідомив у Twitter.

«Попередньо, 1 серпня Crew Dragon разом з астронавтами Дагласом Герлі та Робертом Бенкен від’єднається від МКС та прямуватиме до Землі», – написав він.

Відео дня

Читайте такожУ РНБО виявили новий тип DDOS-атак, який може відключити від Інтернету майже всю країну

Приводнення заплановано на 2 серпня. Однак на дату впливатиме погода.

Як повідомляв УНІАН, у травні в США двоє астронавтів на борту комерційного пілотованого космічного корабля компанії SpaceX під назвою Crew Dragon успішно злетіли в космос. 31 травня близько 17:15 космічний корабель Crew Dragon успішно зістикувався з МКС.

Довідка УНІАН. Уперше за 9 років двоє американських астронавтів відправили на МКС не на російському "Союзі", а на американському кораблі. NASA не розробляла новий корабель для польотів на МКС, а оголосила конкурс серед приватних компаній - у 2014 році у ньому перемогли Boeing і Space X. 

При цьому, тестовий політ Starliner, який розробила Boeing, був невдалим, натомість тестовий запуск Сrew Dragon від Space X пройшов успішно.

У березні 2019 року відбувся перший політ Crew Dragon до МКС - випробувальна місія SpaceX Demo-1. Корабель доставив продукти на станцію і повернув потрібні вантажі на Землю. Замість астронавтів на борту знаходився манекен в скафандрі.

Апарати Crew Dragon - багаторазові, але за контрактом з NASA для доставки людей на станцію їх використовуватимуть лише одноразово. При цьому SpaceX дозволено використовувати ці ж капсули повторно для вантажних місій на МКС.